prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Razpis: Nagrada za nove oblike predstavitve literature

.

241 lettretageMiza, nekaj vrst stolov, mikrofon in kozarec vode: takšna je običajna postavitev na večini literarnih branj. Literarna hiša Lettrétage meni, da s tem ni izkoriščen ves interaktivni potencial tovrstnih prireditev. Zato naj bi v „Evropskem tednu literarnih dogodkov“, ki ga Lettrétage organizira med 26. majem in 1. junijem 2014, dokazali, da je literaturo mogoče predstaviti tudi precej drugače.

Natisni

Evropski rezidenčni program v Sarajevu – razpis za leto 2014

.

128 sarajevoUstanova TRADUKI in Bosansko-hercegovski center P.E.N. tudi za leto 2014 razpisujeta rezidenčne štipendije v Sarajevu. Do 15. novembra 2013 se lahko prijavijo pisateljice in pisatelji ter prevajalke in prevajalci iz naslednjih držav: Albanija, Bolgarija, Črna gora, Hrvaška, Kosovo, Makedonija, Romunija in Srbija.

Natisni

Razpis: „Actors of Urban Change“

.

231 boschFundacija Robert Bosch Stiftung je v sodelovanju z društvom MitOst e.V. začela izvajati program „Actors of Urban Change“. Cilj programa je dolgoročen in participativen razvoj mesta prek kulture. Tak razvoj bi dosegli s krepitvijo kompetenc za čezsektorsko sodelovanje med akterji s področja kulture, oblasti in gospodarstva.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d