prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

17. mednarodna prevajalska delavnica v Mülheimu

.

324 muelheim by iti germanyMednarodni gledališki inštitut (ITI Deutschland) skupaj z mülheimskim festivalom „Stücke“ vabi prevajalce nemške dramatike na delavnico, ki bo potekala med 29. majem in 7. junijem 2015. Cilji tega delovnega srečanja so usposabljanje prevajalcev za prevajanje dramskih besedil in s tem povezana promocija nove nemške dramatike ter njen dostop do tujih gledališč prek prevodov.

Natisni

DAAD Artists-in-Berlin Program

.

322 daadUntil the end of December 2014, the DAAD accepts applications for the distinction grants of the Artists-in-Berlin Residency in 2016 in the departments of film, literature and music. The distinction of a DAAD Artists-in-Berlin Residency is granted to artists who developed already their own mark, their own tone, to those who have an oeuvre.

Natisni

Rezidenčni program „Krokodil“ v Beogradu – razpis za leto 2015

.

304 krokodilDruštvo KROKODIL tudi za leto 2015 razpisuje delovne štipendije za enomesečno bivanje v Beogradu. Prijavijo se lahko zainteresirani pisateljice in pisatelji, esejistke in esejisti, kolumnistke in kolumnisti, dramatičarke in dramatiki ter prevajalke in prevajalci iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Slovenije, Makedonije, Albanije, Bolgarije in Romunije. Delovna štipendija znaša 800 evrov. Rok za oddajo prijav je 31. oktober 2014.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d