prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Subvencije za izdajanje del slovenskih avtoric in avtorjev

.

504 slowenienJavna agencija za knjigo Republike Slovenije je objavila razpis za sofinanciranje izdajanja del slovenskih avtoric in avtorjev v nemškem prostoru. Prijave so možne do 1. februarja 2017. Program sofinanciranja je namenjen založbam nemškega govornega prostora. Subvencija krije do 50 % stroškov projekta in znaša največ 11.000 €. Subvencionirani projekti morajo biti uresničeni do 30. 9. 2018. Med stroške projekta spadajo prevod, lektura, tisk, postavitev/oblikovanje in trženje.

Natisni

Štipendije Paula Celana na Dunaju za leto 2017/18

.

325 paul celan ausschreibungInštitut za znanosti o človeku je objavil razpis za štipendije Paula Celana za prevajalke in prevajalce za leto 2017/18. Program podpira prevode kanonskih besedil in ključnih sodobnih del s področja humanistike, družboslovja in kulturnih znanosti med jeziki vzhodne in zahodne Evrope ali med vzhodnoevropskima jezikoma. Rok za oddajo prijav na tri- do šestmesečne rezidence na Dunaju je 6. februar 2017.

Natisni

„Prishtina has no river“ – razpisane rezidenčne štipendije za leto 2017

.

500 pristinaOrganizacija Qendra Multimedia je v sodelovanju z ustanovo TRADUKI in Goethe-Institutom objavila razpis za šest novih štiritedenskih rezidenčnih štipendij v sklopu programa „Pristhina has no river“. Prijavijo se lahko pisateljice in pisatelji ter prevajalke in prevajalci iz jugovzhodne Evrope (Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Srbije, Romunije, Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije in Makedonije) ter iz Nemčije, in sicer do 20. januarja 2017.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d