prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Razpis za mednarodno prevajalsko delavnico v Mülheimu

.

507 muelheimNemški center Mednarodnega gledališkega inštituta (ITI) v sodelovanju s festivalom Stücke iz Mülheima vabi profesionalne prevajalce nemške dramatike na prevajalsko delavnico, ki bo potekala od 12. do 21. maja 2017. V ospredju bo konkretno delo z izbranimi besedili, delavnico pa bodo dopolnjevale prireditve, ki bodo omogočile boljše razumevanje kulturnega in političnega konteksta dram ter sodobnega nemškega gledališča. Rok za oddajo prijav je 10. februar 2017.

Natisni

Literarna štipendija za „mestnega pisarja/mestno pisarko“ v Gradcu za leto 2017/2018

.

506 grazMesto Gradec je objavilo razpis za enoletno literarno štipendijo za „mestnega pisarja/mestno pisarko“ v Gradcu v obdobju od septembra 2017 do avgusta 2018. Štipendija zajema brezplačno bivanje v stanovanju („Cerrini-Schlössl“) na graškem grajskem hribu ter mesečno podporo v višini 1.100 evrov. Namen štipendije je podpreti literate, ki v svojih delih izkazujejo inovativnost in aktualnost, estetsko in jezikovno kakovost ter avtentičnost in umetniško samostojnost. S svojo prisotnostjo v Gradcu naj bi doprinesli h kulturni izmenjavi in k interakciji z graškim literarnim prizoriščem.

Natisni

Subvencije za izdajanje del slovenskih avtoric in avtorjev

.

504 slowenienJavna agencija za knjigo Republike Slovenije je objavila razpis za sofinanciranje izdajanja del slovenskih avtoric in avtorjev v nemškem prostoru. Prijave so možne do 1. februarja 2017. Program sofinanciranja je namenjen založbam nemškega govornega prostora. Subvencija krije do 50 % stroškov projekta in znaša največ 11.000 €. Subvencionirani projekti morajo biti uresničeni do 30. 9. 2018. Med stroške projekta spadajo prevod, lektura, tisk, postavitev/oblikovanje in trženje.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d