prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Literarna štipendija za „mestnega pisarja/mestno pisarko“ v Gradcu za leto 2017/2018

.

506 grazMesto Gradec je objavilo razpis za enoletno literarno štipendijo za „mestnega pisarja/mestno pisarko“ v Gradcu v obdobju od septembra 2017 do avgusta 2018. Štipendija zajema brezplačno bivanje v stanovanju („Cerrini-Schlössl“) na graškem grajskem hribu ter mesečno podporo v višini 1.100 evrov. Namen štipendije je podpreti literate, ki v svojih delih izkazujejo inovativnost in aktualnost, estetsko in jezikovno kakovost ter avtentičnost in umetniško samostojnost. S svojo prisotnostjo v Gradcu naj bi doprinesli h kulturni izmenjavi in k interakciji z graškim literarnim prizoriščem.

Natisni

Subvencije za izdajanje del slovenskih avtoric in avtorjev

.

504 slowenienJavna agencija za knjigo Republike Slovenije je objavila razpis za sofinanciranje izdajanja del slovenskih avtoric in avtorjev v nemškem prostoru. Prijave so možne do 1. februarja 2017. Program sofinanciranja je namenjen založbam nemškega govornega prostora. Subvencija krije do 50 % stroškov projekta in znaša največ 11.000 €. Subvencionirani projekti morajo biti uresničeni do 30. 9. 2018. Med stroške projekta spadajo prevod, lektura, tisk, postavitev/oblikovanje in trženje.

Natisni

Štipendije Paula Celana na Dunaju za leto 2017/18

.

325 paul celan ausschreibungInštitut za znanosti o človeku je objavil razpis za štipendije Paula Celana za prevajalke in prevajalce za leto 2017/18. Program podpira prevode kanonskih besedil in ključnih sodobnih del s področja humanistike, družboslovja in kulturnih znanosti med jeziki vzhodne in zahodne Evrope ali med vzhodnoevropskima jezikoma. Rok za oddajo prijav na tri- do šestmesečne rezidence na Dunaju je 6. februar 2017.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d