prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Nov rezidenčni program ustanove TRADUKI v Bukarešti

.

703 ausschreibungUstanova TRADUKI v sodelovanju z Narodnim muzejem romunske književnosti (MNLR) v Bukarešti avtoricam in avtorjem ter prevajalkam in prevajalcem prvič omogoča dve rezidenčni štipendiji v Bukarešti. Prijavijo se lahko pisateljice in pisatelji iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, s Kosova, iz Severne Makedonije, Črne gore, Srbije in Slovenije ter prevajalke in prevajalci, ki prevajajo iz romunščine v nemščino ali v katerega od jezikov navedenih držav. Vsaka štipendija vključuje 800 EUR in nastanitev v Bukarešti. Rok za oddajo prijav je 25. junij 2019, kandidata za jesensko rezidenco bosta izbrana 1. julija.

Natisni

Razpisane nove štipendije programa „Prishtina has no river 2019“

.

500 pristinaOrganizacija Qendra Multimedia je v sodelovanju z ustanovo TRADUKI objavila razpis za letošnje rezidenčne štipendije v sklopu programa „Prishtina has no river“. Na štiritedensko bivanje v Prištini (septembra, oktobra ali novembra) se lahko prijavijo pisateljice in pisatelji ter prevajalke in prevajalci iz jugovzhodne Evrope. Štipendija zajema bivanje v popolnoma opremljenem stanovanju, kritje potnih stroškov in denarni znesek v višini 700 evrov. Rok za oddajo prijav je 15. marec 2019.

Natisni

„Emerging Writer on Tour“ 2019/2020: razpis za podporo mladim avtorjem

.

673 ausschreibungV sodelovanju z Mednarodnim literarnim festivalom Cúirt na Irskem in Festivalom svetovne književnosti založbe Fraktura na Hrvaškem je slovenski Mednarodni literarni festival Vilenica objavil razpis za projekt „Emerging Writer on Tour“. Nanj se lahko prijavijo mladi pisateljice in pisatelji (do 35. leta starosti) iz vseh držav, ki sodelujejo v programu EU Ustvarjalna Evropa. Projekt vključuje obisk vseh treh partnerskih festivalov in vsakokrat desetdnevno rezidenčno bivanje. Rok za oddajo prijav je 18. februar 2019.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d