prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Razpisane nove štipendije programa „Prishtina has no river 2019“

.

500 pristinaOrganizacija Qendra Multimedia je v sodelovanju z ustanovo TRADUKI objavila razpis za letošnje rezidenčne štipendije v sklopu programa „Prishtina has no river“. Na štiritedensko bivanje v Prištini (septembra, oktobra ali novembra) se lahko prijavijo pisateljice in pisatelji ter prevajalke in prevajalci iz jugovzhodne Evrope. Štipendija zajema bivanje v popolnoma opremljenem stanovanju, kritje potnih stroškov in denarni znesek v višini 700 evrov. Rok za oddajo prijav je 15. marec 2019.

Natisni

„Emerging Writer on Tour“ 2019/2020: razpis za podporo mladim avtorjem

.

673 ausschreibungV sodelovanju z Mednarodnim literarnim festivalom Cúirt na Irskem in Festivalom svetovne književnosti založbe Fraktura na Hrvaškem je slovenski Mednarodni literarni festival Vilenica objavil razpis za projekt „Emerging Writer on Tour“. Nanj se lahko prijavijo mladi pisateljice in pisatelji (do 35. leta starosti) iz vseh držav, ki sodelujejo v programu EU Ustvarjalna Evropa. Projekt vključuje obisk vseh treh partnerskih festivalov in vsakokrat desetdnevno rezidenčno bivanje. Rok za oddajo prijav je 18. februar 2019.

Natisni

„Nočni soj“. Mednarodno srečanje prevajalcev nemške književnosti

.

berlin uebersetzerwerkstattLiterarni kolokvij Berlin je objavil razpis za mednarodno srečanje prevajalcev književnosti nemškega govornega območja. Udeleženci bodo v sklopu enotedenskega seminarja od 17. do 24. marca dobili priložnost, da spoznajo aktualno dogajanje v nemško govorečem literarnem prostoru in navežejo osebne stike z avtorji, založniki, kritiki in kolegi iz drugih držav ter se tako povežejo v rastočo profesionalno mrežo. Del programa sta tudi obisk Leipziškega knjižnega sejma in predstavitev v tamkajšnjem prevajalskem središču. Rok za oddajo prijav je 20. november 2018.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d