prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Makedonija je nova članica mreže TRADUKI

.

583 mazedonien beitritt traduki by nellyrodriguezNa 20. zasedanju organizacijskega odbora ustanove TRADUKI, ki je potekalo 14. novembra 2017 v muzeju Kleines Klingental v Baslu, je literarna mreža dobila novo članico: minister za kulturo Republike Makedonije, Robert Alagjozovski, je podpisal okvirni sporazum z literarno mrežo in se zatem takoj udeležil delovnega zasedanja.

Natisni

Predstavitev knjige v Beogradu: Jürgen Kocka predstavil „Die Geschichte des Kapitalismus“

.

595 juergen kockaS podporo ustanove TRADUKI je založba Clio v Beogradu organizirala več predstavitev knjige z Jürgenom Kocko, čigar delo Die Geschichte des Kapitalismus [Zgodovina kapitalizma] je izšlo v srbskem prevodu. Prireditve z uglednim socialnim zgodovinarjem iz Berlina so naletele na veliko zanimanja občinstva in medijev. Tako je Jürgen Kocka med drugim dal intervju za časopisa Danas (Jirgen Koka: Marks je bio intelektualni div) in Vreme (Kapitalizam nije kriv za sve), Radio Beograd 3 pa je oddajo „Tribine“ posvetil njemu in njegovemu delu.

Natisni

Literatura in rock ’n’ roll: mobilna literarna rezidenca v Čelobrdu, Črna gora

.

582 celo brdo„Doživljenjska svoboda“ – besedna zveza, ki jo je navdihnil diskurz o svobodi srbskih nadrealistov v začetku 20. stoletja, je bila rdeča nit četrte mobilne literarne rezidence, ki je med 25. septembrom in 10. oktobrom 2017 potekala v črnogorskem Čelobrdu, pa tudi v Kotorju in Budvi. Program, ki ga podpira ustanova TRADUKI, sta pripravila ZMUC iz Beograda in Za Druga iz Petrovca.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d