prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Nov rezidenčni program ustanove TRADUKI v Bukarešti

.

703 ausschreibungUstanova TRADUKI v sodelovanju z Narodnim muzejem romunske književnosti (MNLR) v Bukarešti avtoricam in avtorjem ter prevajalkam in prevajalcem prvič omogoča dve rezidenčni štipendiji v Bukarešti. Prijavijo se lahko pisateljice in pisatelji iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, s Kosova, iz Severne Makedonije, Črne gore, Srbije in Slovenije ter prevajalke in prevajalci, ki prevajajo iz romunščine v nemščino ali v katerega od jezikov navedenih držav. Vsaka štipendija vključuje 800 EUR in nastanitev v Bukarešti. Rok za oddajo prijav je 25. junij 2019, kandidata za jesensko rezidenco bosta izbrana 1. julija.

Natisni

Reading Balkans: Marko Vidojković v Novem mestu

.

694 vidojkovicMarca 2019 je na skoraj enomesečno pisateljsko rezidenco v Novem mestu pripotoval srbski pisatelj, glasbenik, televizijski voditelj in zagovornik človekovih pravic Marko Vidojković. Na rezidenci je pripravljal svojo novo knjigo in se na dveh prireditvah predstavil slovenskemu občinstvu.

Natisni

Spomladansko zasedanje mreže TRADUKI v Vaduzu

.

693 vaduz

Med 14. in 16. majem so se v Liechtensteinu na polletnem zasedanju mreže TRADUKI sestali predstavniki 11 držav, da bi odločili o dodelitvi podpore novim prevajalskim in drugim projektom. Delovna srečanja potekajo na pol leta v eni od članic mreže – tokrat je bil izbran Vaduz, ki je zbrane navdušil s slikovito kuliso zasneženih gorskih vrhov.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d