prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Avstrijsko zunanje ministrstvo objavilo razpis za rezidenčne pisatelje v dunajski Muzejski četrti za leto 2019

.

641 bmeiaMinistrstvo za Evropo, integracijo in zunanje zadeve Republike Avstrije bo tudi v letu 2019 izvajalo rezidenčni program za avtorje in avtorice iz jugovzhodne Evrope. Nov razpis vključuje še več držav srednje in vzhodne Evrope. Program z dvomesečnimi bivanji se bo začel 1. januarja 2019.

Avtor/avtorica bo dobil/-a na razpolago stanovanje v Muzejski četrti na Dunaju in poleg tega mesečni znesek v višini 1.050 €. Od tega bo ob njegovem/njenem prihodu na Dunaj ustvarjalni prostor Quartier21 zadržal kavcijo v višini 500 € ter mu/ji jo vrnil ob odhodu.

Prijavijo se lahko zainteresirani avtorji in avtorice iz naslednjih držav: Albanije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, s Kosova, iz Makedonije, Romunije, Slovenije in Srbije. V poštev pridejo kandidati/kandidatke, ki so že objavljali/objavljale v svojem maternem jeziku in v zadnjih treh letih niso bili/bile na pisateljski štipendiji na Dunaju.

Prijavnici je treba priložiti življenjepis, seznam objavljenih del, seznam v nemščino prevedenih del (če obstajajo) in motivacijsko pismo. Dokumentacijo z zadevo „Writer-in-Residence 2019“ pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prijave sprejemajo sproti.

Prijavnica

partnerji projekta

traduki partners 2014 d