prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Poeteka – Tirana In Between: razpis rezidenčnih štipendij za leto 2017

.

512 tiranaKulturno društvo Poeteka je petič zapored razpisalo štipendije v sklopu rezidenčnega programa „Tirana In Between“. V sodelovanju z ustanovo TRADUKI in albanskim kulturnim ministrstvom društvo zainteresirane kandidatke in kandidate iz jugovzhodne Evrope vabi, da se do 15. februarja 2017 prijavijo na razpis za štiritedensko bivanje v Tirani.

Natisni

Absolute Modern 2017 – razpis za rezidence v Skopju

.

425 skopjeZaložba Goten v Skopju je v sklopu pisateljskega rezidenčnega programa „Absolute Modern“, ki ga podpira ustanova TRADUKI, objavila razpis za nove rezidenčne štipendije za leto 2017. Zainteresirani avtorice in avtorji ter prevajalke in prevajalci iz jugovzhodne Evrope (Slovenije, Hrvaške, Srbije, Albanije, s Kosova, iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Bolgarije in Romunije) se lahko na razpis za štiritedensko bivanje v makedonskem glavnem mestu prijavijo še do 10. februarja 2017.

Natisni

Beograd: predavanje z Jasmino Lukić

.

509 lukic jasmina16. decembra je imela Jasmina Lukić v Beogradu predavanje z naslovom „Angel pozabe in feministično ustvarjanje znanja – o pomenu marginalnega v pisanju Dubravke Ugrešić“. Jasmina Lukić je profesorica na oddelku za študije spola na Srednjeevropski univerzi v Budimpešti. Prireditev je potekala v sklopu cikla predavanj „O pozabi in pozabljenih“, ki ga izvaja organizacija Radnička komuna LINKS s podporo ustanove TRADUKI.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d