prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Jovan Nikolić na rezidenčni štipendiji v Splitu

.

529 jovan nikolic splitOb začetku letošnjega rezidenčnega programa „Marko Marulić“, ki ga podpira ustanova TRADUKI, je na povabilo društva KURS marca v Split odpotoval pisatelj Jovan Nikolić. Sin Roma in Srbkinje, ki je leta 1999 emigriral v Nemčijo, je eden najbolj znanih glasov romske književnosti v Evropi.

Natisni

Sarajevska razprava o Evropi

.

528 sarajevo26. aprila so udeleženci iz 14 evropskih držav v Sarajevu razpravljali o vprašanju „Evropa v pasti identitete? Ponovna oživitev nacionalnih zožitev in ideja Evrope“. Okrogla miza je potekala v sklopu cikla „Razprave o Evropi“, ki ga od leta 2012 na različnih krajih organizirajo fundacija S. Fischer Stiftung, kulturna fundacija Allianz in Nemška akademija za jezik in pesništvo. Partnerja prireditve sta bila Goethe-Institut Bosna in Hercegovina ter ustanova TRADUKI, dogodek pa je gmotno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije.

Natisni

Sarajevska razprava o Evropi 26. aprila

.

sarajevo26. aprila bodo udeleženci iz 14 evropskih držav v Sarajevu razpravljali o vprašanju „Evropa v pasti identitete? Ponovna oživitev nacionalnih zožitev in ideja Evrope“. Okrogla miza bo potekala v sklopu cikla „Debates on Europe“ („Razprave o Evropi“), ki ga od leta 2012 na različnih krajih organizirajo fundacija S. Fischer Stiftung, kulturna fundacija Allianz in Nemška akademija za jezik in pesništvo. Partnerja prireditve sta Goethe-Institut Bosna in Hercegovina ter ustanova TRADUKI, dogodek pa gmotno podpira Ministrstvo za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d