prevodi iz jezikov jugovzhodne Evrope, v te jezike in med njimi
Natisni

Jeseni začetek novega pisateljskega rezidenčnega programa v Cetinju – rok za oddajo prijav je 10. avgust

.

555 cetinjeNabor pisateljskih rezidenc, ki jih omogoča ustanova TRADUKI, se je razširil s programom „Literarna rezidenca v Cetinju – pisatelji v zgodovinski prestolnici“. Zainteresirani avtorice in avtorji ter prevajalke in prevajalci iz jugovzhodne Evrope se odslej torej lahko prijavijo tudi na rezidenco v Črni gori. V sodelovanju z ustanovo TRADUKI je založba Otvoreni kulturni forum (OKF) objavila razpis za tri štipendije za september, oktober in november. Rok za oddajo prijav je 10. avgust 2017.

Natisni

Pro Helvetia spodbuja prepoznavnost švicarskih knjig v tujini

.

554 prohelvetiaŠvicarska kulturna fundacija Pro Helvetia daje literarnim in knjižnim akterjem na razpolago 200.000 švicarskih frankov na leto za spodbujanje prepoznavnosti švicarskih knjig v tujini. Posebna pozornost je namenjena promocijskim dejavnostim na področju umetnosti in knjige umetnika, fotografije, dizajna ter otroških in mladinskih knjig.

Natisni

„Ukrotiti temo“: KROKODIL 2017

.

553 krokodilV Beogradu je „Regionalni literarni festival proti dolgčasu in letargiji“ – v srbščini skrajšan v „KROKODIL“ – med 16. in 18. junijem znova privabil številne bralke in bralce. Deveto izdajo tega literarnega dogodka, ki je zaslovel že zunaj regionalnih meja, sta med drugim podprli ustanova TRADUKI in fundacija S. Fischer Stiftung.

partnerji projekta

traduki partners 2014 d